Tarieven

Tarieven en vergoedingen

kosten
orthomoleculaire
behandeling
kosten
dieetadvies
kosten
supplementenadvies
Intake-consult: €70,-
Vervolgconsulten: €35,
Intake consult: €70
Vervolgconsulten: €35
€20,- (per kwartier)

Worden de kosten voor de orthomoleculaire behandeling vergoed door de verzekering?  

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG die door veel zorgverzekeraars wordt erkend. De consulten en behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Raadpleeg je polis om te kunnen bepalen of je zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie vergoed en tegen welke voorwaarden. Laboratoriumkosten en de kosten voor de supplementen worden niet door de verzekering vergoed.

Meer informatie kun je ook vinden op de website van de zorgwijzer 

Worden de kosten voor dieetadvisering vergoed door de verzekering?

Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor dieetadvisering (consult diëtist). Ik heb contracten met verschillende verzekeraars afgesloten, o.a. VGZ, CZ, Menzis etceta. Je kunt de rekening indienen bij je verzekeraar. Informeer zo nodig voorafgaand aan het consult bij je verzekeraar. Consultkosten diëtist worden verrekend met je eigen risico. In 2023 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de basisverzekering, dat komt neer op ongeveer 4-5 consulten. Wil je weten of jouw verzekering de kosten vergoed?

Extra kosten

De kosten voor een orthomoleculaire behandeling bestaan uit verschillende onderdelen.

Consult kosten orthomoleculaire therapie.Voor een intake-consult reken ik €70 en voor de vervolgconsulten €35. Een intake-consult duurt 1-1.5 uur en een vervolgconsult 30 minuten tot 1 uur.

Laboratorium kosten. Om een goede diagnose te kunnen stellen is het soms nodig om een bloed, speeksel of ontlastingsonderzoek aan te vragen. Dit kan het geval zijn als er vermoedens bestaan van bijvoorbeeld een voedingsallergie, een candida infectie of een vitamine B12 tekort etc. Ik werk samen met RP-laboratoria, Pro-Health en MGlab. De kosten zijn afhankelijk van het onderzoek dat aangevraagd wordt. Dat kan variëren van €20 voor een meting van de vitamine D-bloedwaarde, €100 voor een voedselovergevoeligheidstest tot €325 voor een uitgebreid ontlastingsonderzoek (o.a. samenstelling darmbacteriën, aanwezigheid schimmels, verteringsproblemen). De aanvraag voor een laboratoriumonderzoek wordt altijd in overleg bepaald.

Kosten voedingssupplementen. Afhankelijk van de aard van je klacht schrijf ik een of meerdere supplementen voor. De kosten van deze supplementen variëren. Reken op ongeveer €30 tot €200. Ik adviseer alleen klinisch bewezen supplementen.


Betaling

Je wordt verzocht het consult contant af te rekenen.