Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Kosten
orthomoleculaire
behandeling
Kosten
dieetadvies
Kosten
supplementenadvies
Intake-consult: €75,-
Vervolgconsulten: €37,50
Intake consult: €75
Vervolgconsulten: €37,50
€20,- (per kwartier)

Worden de kosten voor de orthomoleculaire behandeling vergoed door de verzekering?  

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT (Collectief alternatieve therapeuten) die door een aantal zorgverzekeraars wordt erkend. De consulten en behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Raadpleeg je polis om te kunnen bepalen of je zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie vergoed en tegen welke voorwaarden. Laboratoriumkosten en de kosten voor de supplementen worden niet door de verzekering vergoed.


Zorgverzekeraar

VergoedingOpm.: voor alle verzekeringen geldt – indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen.
Zilveren Kruis
Avero Achmea
OZF
De Friesland
€40, – per consult, max €200-€500
ONVZ
PNOzorg
VvAA
€30 – € 75 ,-per consult, max €100 – € 1500
VGZ
IZZ
UMC
United Consumers
Unive
€40 per consultmax €150 – €800
ASR €45,- per consultmax van €100 – €550
Salland€40,- per consultmax €350 – €500

Meer informatie kun je ook vinden op de website van de zorgwijzer: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde

Worden de kosten voor dieetadvisering vergoed door de verzekering?

Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor dieetadvisering (consult diëtist). Ik heb met een aantal verzekeraars een contract: VGZ, CZ, ONVZ. Je kunt de rekening indienen bij je verzekeraar. Informeer zo nodig voorafgaand aan het consult bij je verzekeraar of de consult kosten vergoed worden. Consultkosten diëtist worden eerst verrekend met je eigen risico. In 2024 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de basisverzekering, dat komt neer op ongeveer 4-5 consulten. Wil je weten of jouw verzekering de kosten vergoed?

Extra kosten

De kosten voor een orthomoleculaire behandeling bestaan uit verschillende onderdelen.

Consult kosten orthomoleculaire therapie.Voor een intake-consult reken ik €75 en voor de vervolgconsulten €37,50. Een intake-consult duurt 1-1.5 uur en een vervolgconsult 30 minuten tot 45 minuten.

Laboratorium kosten. Om een goede diagnose te kunnen stellen is het soms nodig om een bloed, speeksel of ontlastingsonderzoek aan te vragen. Dit kan het geval zijn als ik vermoed dat er bijvoorbeeld sprake is van een voedingsallergie, een Candida infectie of een vitamine B12 tekort. Ik werk samen met RP-laboratoria en LHM. De kosten zijn afhankelijk van het onderzoek dat aangevraagd wordt. Dat kan variëren van €20 voor een (eenvoudige) meting van de vitamine D-bloedwaarde, €140 voor een allergie test tot €325 voor een uitgebreid ontlastingsonderzoek (o.a. samenstelling darmbacteriën, aanwezigheid schimmels, verteringsproblemen). De aanvraag voor een laboratoriumonderzoek wordt altijd in overleg bepaald.

Kosten voedingssupplementen. Afhankelijk van de aard van je klacht schrijf ik een of meerdere supplementen voor. De kosten van deze supplementen variëren. Reken op ongeveer €30 tot €200. Ik adviseer alleen klinisch bewezen supplementen.

Betaling

Je wordt verzocht het consult contant af te rekenen.