De werkwijze van praktijk Hanny Kuiper

Aanmelding

Zodra je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je voorafgaand aan het eerste consult een vragenlijst. Het zijn uiteenlopende vragen over je gezondheid, medicatie - en supplementengebruik. Ook dien je van 2 dagen een voedingsdagboek bij te houden. Het formulier, inclusief het dagboek en eventueel recente laboratoriumuitslagen stuur je voor het eerste consult op. Het vormt de leidraad voor het eerst consult.

Het eerste consult

Het eerste consult duurt ongeveer 1 - 1,5 uur. In dit gesprek wordt geprobeerd om een beeld te vormen van de oorzaak van de klachten aan de hand van een uitgebreide anamnese. Er worden verbanden gelegd tussen je leefstijl, de voeding, gebruikte medicatie en je klachten.

Onderzoeken

We bespreken of aanvullende onderzoeken nodig zijn. Dat kan zijn een bloedonderzoek (bijvoorbeeld om te onderzoeken of er sprake is van een voedselallergie), een ontlastingonderzoek (bijvoorbeeld om te onderzoeken of er sprake is van een verteringsprobleem) of een speekselanalyse (bijvoorbeeld om te onderzoeken of er hormonale verstoringen zijn).

Behandelplan

Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld, welke we samen doornemen. Het behandelplan bestaat uit voedingsaanpassingen en leefstijladviezen. Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk onbewerkte voeding: natuurvoeding. Natuurvoeding is rijk aan voedingsstoffen en arm aan onnodige toevoegingen. Veel klachten zijn het gevolg van een jarenlange disbalans in het lichaam. Om deze verstoorde balans te herstellen zijn vaak extra vitaminen, mineralen of eiwitten (aminozuren) nodig. Supplementen maken vaak onderdeel uit van het behandelplan.

Vervolgconsulten

Het eerste vervolgconsult vindt tussen de 3 en 6 weken plaats afhankelijk van de klacht. Vervolgconsulten duren meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de aard van de klacht(en). Afhankelijk van het verloop van de behandeling vinden meerdere vervolgconsulten plaats.