Tarieven en vergoedingen

De kosten voor een behandeling bestaat uit verschillende onderdelen.


Consult kosten orthomoleculaire therapie.

Voor een intake-consult reken ik €60 en voor de vervolgconsulten €30.


Vergoeding verzekering.

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG die door veel zorgverzekeraars wordt erkend. De consulten en behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Raadpleeg je polis om te kunnen bepalen of je zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie vergoed en tegen welke voorwaarden. Meer informatie kun je ook vinden op de website van de zorgwijzer www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde


Naast de consult kosten dient u rekening te houden met laboratoriumkosten en kosten voor supplementen.

Laboratorium kosten

Om een goede diagnose te kunnen stellen is het soms nodig om een bloed, speeksel of ontlastingsonderzoek aan te vragen. Dit kan het geval zijn als er vermoedens bestaan van bijvoorbeeld een voedingsallergie, een candida infectie of een vitamine B12 tekort etc. Ik werk samen met RP-laboratoria, Pro-Health en MGlab. De kosten zijn afhankelijk van het onderzoek dat aangevraagd wordt. Dat kan variëren van €20 voor een meting van de vitamine D-bloedwaarde, €100 voor een voedselovergevoeligheidstest tot €325 voor een uitgebreid ontlastingsonderzoek (o.a. samenstelling darmbacteriën, aanwezigheid schimmels, verteringsproblemen). De aanvraag voor een laboratoriumonderzoek wordt altijd in overleg bepaald.


Kosten voedingssupplementen.

Afhankelijk van de aard van je klacht schrijf ik een of meerdere supplementen voor. De kosten van deze supplementen variëren. Reken op ongeveer €30 tot €200. Ik adviseer alleen klinisch bewezen supplementen.


Laboratoriumkosten en de kosten voor de supplementen worden niet door de verzekering vergoed.


Advies supplementen:  €15,- (per kwartier)


Dieetadvies

  • Intake consult: € 60,-

  • Vervolg consult: €30,-  


Vanuit de basisverzekering kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding voor dieetadvisering (diëtistisch consult) . Ik heb geen contract met verzekeraars afgesloten. Je kunt het de rekening indienen bij je verzekeraar. Informeer zo nodig voorafgaand aan het consult bij je verzekeraar. Consultkosten diëtist worden verrekend met je eigen risico. In 2019 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de basisverzekering, dat komt neer op ongeveer 4-5 consulten.


Betaling

Je wordt verzocht het consult contant af te rekenen.